Om oss


Apollogruppen är en allroundklubb för hundar av alla raser. Apollogruppen startades 1973 på Trädgårdstorp i Tullinge av några papillonägare med Cecilia Holmstedt som drivande (domare och känd från Tv, Hundstunden). Papillon betyder fjäril på Franska, och det finns en fjärilsort som heter Apollofjäril. De tog namnet till sitt och började träna, inte direkt lydnad utan mer kul tricks som att sitta på ryggen, hämta ägg, åka cykel och liknande. Det berättas om en uppvisning där Cecilias hund skulle hämta ett ägg i Cecilias hatt. Hunden var lite hård i munnen, ägget gick sönder i hatten och Cecilia skrattade - och satte på sig hatten! Det var mycket skratt och glädje från start, och det ska vi väl alla komma ihåg när vi jobbar/leker med våra älsklingar!
Namnet har Apollogruppen fått behålla, trots att de lokala kennelklubbarna under STOKK egentligen ska ha orden "lokal kennelklubb" i namnet. Den devis som Cecilia Holmstedt myntade är " Apollogruppen - lär vett på rätt sätt!"

Tyvärr finns Cecilia Holmstedt inte med oss längre, hon gick bort hösten 2013.

Apollogruppen är en Lokalklubb till Stockholms Kennelklubb, STOKK. Klubben spänner över Huddinge, Tullinge, Tumba med omnejd.

Vi bedriver vår verksamhet vid torpet i Malmsjödal i Vårsta, samt i vår "filial" på Visättra Sportcenter, Flemingsberg. Filialen i Visättra delar vi med Huddinge Hundungdom.

Klubben håller kurser i både Agility, från nybörjare till avancerad, och valp- och fortsättningskurser i Lydnad. Vi har också kurser i Rallylydnad och Treibball/Bollvallning.

Vi anordnar Inofficiella och Officiella tävlingar i vår "filial" på Visättra Sportcenter.

VÄLKOMMEN till oss!