Tiina Salohalla

 


 

 
Jag Tiina bor med min Dobermann Annie i Trångsund och vi är två riktiga skogsmullar.
Annie växte upp med min Malteser Rufsen och Grand Danois Dottie.
Rufsen gick bort februari 2014 och det var tack vare honom jag blev medlem i Apollogruppen då han och jag gick Katarinas första rallylydnadskurs. Jag kom dock aldrig så långt som att tävla med honom, dels för att han ej tyckte om andra hundar och sedan när det var ett mindre problem var han redan halvblind och senil. Dottie däremot hann tävla innan hon gick bort våren 2010. På den tiden var det fortfarande inofficiellt.  Dottie och jag gick en massa kurser och tränade många olika saker och det har Annie och jag fortsatt med.
 
 Det har blivit en hel del rallylydnad. Jag är  rallylydnadsskrivare men hjälper ofta till att  skriva även på på våra lydnads- och  viltspårstävlingar.   
 Annie klarade av sina 3 nybörjaklasstävlingar  sommaren 2013 innan vi tog paus ifrån rallyn.
 Tack vare eller på grund av att Annie är en  bastant medelstor hund har vi inte lyckats så  bra på agilitybanan.
 Vi har bara testat lite då och då men jag är  rädd för att vi skulle kanske förstöra banan.  Det är nog lika bra att låta bli agilityn för tiden  är knapp och familjen klagar redan nu på att  Annie och jag är borta för mycket
 Vi har tränat en del lydnad vilket vi ska vi satsa  mer på under 2015. Lite bruks,( spår,sök och    lydnad) och mycket ID-/specialsök, DW (  dragweight) och nu senast har vi börjat med  Canicross.
 
Både hund och matte behöver komma och gärna stanna i god form/kondition.
Vi skulle vilja hinna med mer viltspårande och även andra slags spår. Annie är viltspårschampion och vi har testat på både norskt och finskt spårande och speciellt det senare är hysteriskt roligt. Mycket tack vare de härliga klubbkamraterna och speciellt tack vare vår duktiga kursledare Lena. Resultaten är ej det viktigaste för oss utan att vi har skoj på vägen. 
Maria Ekström och jag försöker tillsammans hitta på nya utmaningar varje månad till klubben och dem försöker jag och Annie naturligtvis träna på också. Hittills har vi klarat alla mer eller mindre bra.