Agility

 

Ordet agility betyder snabbhet, vighet och det är just vad agility handlar om. Agility är en hinderbana för hundar med hopphinder, tunnlar, däck att hoppa igenom, pinnat att springa slalom mellan och diverse balanshinder som tex en gungbräda. Hunden sätts upp i olika banor, och hunden ska självständigt ta sig snabbt igenom alla hinder med förarens styrning.

Agility kan liknas vid hästhoppning. Det gäller inte att riva några hinder eller föra något fel vid de övriga hindren. Allt går också på tid. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Föraren får springa med sin hund och använda röst och kroppspråk för att styra sin hud så fort som möjligt felfritt över hindren.

Vid en agilitybana är det alltid action! Glada hundar, laddade förare, rop och kanske skall inifrån banan och en publik som hejar på utanför. I agility är alla hundar och raser välkomna - rashund som blandras.

Apollogruppen har en lång tradition och erfarenhet av att hålla i kurser och träningar i Agility, vi har flera medlemmar som är ute och tävlar i officiella agilitytävlingar runt om i landet. Kurser i Agility brukar vi starta under vår och höst, håll utkik på vår hemsida och du kan också anmäla intresse på: Kursanmälan